Pebernødder – en gammel opskrift


Pebernødder efter en GAMMEL opskrift

De er nemme og de kan stå tæt på pladen da de ikke flyder ud –
Her kan vi lide kanel, men de kan også krydres med kardemomme eller vanilje.

Jeg bagte ca 300 og var hurtig, så snart de var kolde blev de lagt i en dåse og fik tape på kanten –  1 lille glasskål blev fyldt og stod fremme – og godt de fleste blev gemt –
1 time senere var skålen tom – de er gode 😉

375 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver til krydderkage
1/4 tsk stødt peber
1 (her stor) tsk kanel
Blandes i en skål (nr 1)

125g farin
1 æg
piskes til en æggesnaps OG blandes med  4 spsk fløde i en skål (nr 2)

de to skåle blandes og der hakkes 125 g koldt smør/margarine i,
æltesog rulles til  ca 275-300 pebernødder –

De bages ca 7 minutter ved 200g – køles af og GEMMES ellers er de væk 😀

IMG_2959