Pizzasnegle med lækker skinke fyld.
Ingredienser:
450 g mel
7 g tørgær eller 25g frisk gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
3 dl lunket vand
4 spsk olie
Fyld:
140 g tomatpuré (ikke ketchup) men pure kan røres med lidt chilisovs. (Jeg har også brugt tomatsalsa – det virkede fint.)
1 løg, finthakket
1 spsk olie
100 g skinke i strimler
200 g revet ost
1 tsk tørret timian eller oregano
salt og peber
Bland mel, tørgær, salt og sukker i en skål og tilsæt lunkent vand (lillefingervarmt) blandet med olie. Ælt på et meldrysset bord i cirka ti minutter, og lad dejen hæve tildækket i en time eller to.Svits løget i olie et par minutter.
Slå dejen godt sammen og rul den ud til en stor firkant på cirka ½ centimeters tykkelse.
Smør tomatpuré på, og fordel løg, skinke, revet ost, timian/oregano, salt og peber ovenpå.
Rul firkanten sammen som en roulade, og skær den i cirka 2 centimeter tykke skiver.
Pres skiverne en smule sammen, og lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i cirka 15 minutter eller mere.
Jeg lavede dobbelt portion og fik 25 store snegle 😉