Ribbensteg med rødkålsalat


Endnu er det ikke nødvendigt med brunede kartofler og rødkål, så ribbenstegen blev serveret med hvide kartofler og en rå rødkålsalat. Af hensyn til den af os der kan lide sovs (mig) var der brun sovs.

Ribbenstegen krydres med salt og peber og lægges i en 160 grader varm ovn i ca 1 time, der skrues op for varmen 225-250 grader i 20 min, så burde der være svær på (ellers 10 min overvarme.).

Kartofler skrælles og koges i saltet vand ca 25 minutter.

Et stykke af et rødkålshoved snittes meget fint, jeg synes det er nemmest på et solidt skære-brædt med en stor kniv, at rive kål kan gøre den bitter. Filetterne fra en appelsin tilsættes og der hældes lidt dressing på. Dressingen laves af let-mayo rørt med lidt mælk og 1 spsk ribsgele (geleen luner jeg lidt på kartoffelgryden så er den lettere at røre i) dressingen er nu let lyserød som jordbær-is og kan smages til med salt og peber.

Resten af dressingen gemmer jeg til i morgen, hvor vi skal have krebinetter, så tilsætter jeg lidt chilisovs så dressingen får lidt “spark”.

 

IMG_2207