Ris, salat og små frikadeller


SMÅ FRIKADELLER:

Der er taget en pose små frikadeller op af fryseren, de er lavet efter min opskrift på slagterfrikadeller, bare stegt i mindre format (har formet dem med en lille ske som til kødboller) de er altid brugbare til både frokost og som her til aftensmad – de små elsker dem med flag i.
Opskrift på “slagterfrikadeller” kan søges her til højre .
Det kan betale sig at lave rigeligt og så fryse ned – Jeg laver tit begge størrelser på en gang –
Det er så nemt når det skal gå stærkt – de kan evt tøs op i mikroovnen 😉

Vores kommer nu i den lille ovn i et fad og bliver varmet godt igennem. I mikroovn kan frikadeller godt blive lidt  for bløde (synes VI)

———————————————————————

KOGTE RIS:

Ris koges efter posens anvisning – hos os 1,5 dl løse ris i 3 dl kogende  saltet vand, koger 12 minutter, hviler 10 minutter.

———————————————————————-

SALAT:

Salat er hos os ikke bare en masse salatblade, der er mange grøntsager i, da salatblade blot er vand – salaten er der for at give sprødhed til salaten sammen med grøntsagerne.
Her i dag 1 lille dåse majs – 1 håndfuld optøede FINE ærter – samme mængde hakket agurk, og et fintsnittet hjertesalat, serveres med en chilidressing i stil med salat-mayo.

DRESSING:

Denne dressing minder om salat-mayo (som jeg holder meget af).
Der røres en mayonaise af 2 æggeblommer (gerne pasteuriserede), 1 nip salt, 1 tsk stærk sennep og 1,5 dl neutral olie – tilsidst tilsættes lidt chiliolie og 2 tsk ketchup (kan røres blødere med mælk)

———————————————————————-

IMG_2454