STEGT MEDISTERPØLSE:
Her i huset koger vi medisterpølsen først:
læg den i kasserollen og dæk den med vand – det bringes i kog i 2 minutter,
læg låg på og tag den fra varmen med lad den trække i vandet 1 times tid.
Så tages pølsen op, tørres af og prikkes med en stegegaffel eller træpind på begge sider –
så revner den ikke – brunes på en varm pande i 1 spsk smør.
——————————————————————-
BRUN SAUCE:
Hæld 2 dl vand på stegepanden og kog op – tilsæt 1 spsk hvedemel og pisk –
kog op og si det over i kasserollen – smag til med salt og peber og kulør.
——————————————————————–
KARTOFLER OG GRØNTSAGER:
I dag blev der dampet grøntsager, de smager af GRØNT fordi de ikke ligger i vandet og koger,
Hvis man ikke som os har en dampkoger,
skræller/ordner man grøntsagerne og koger dem i så lidt vand som muligt –
brug kogevandet til saucen – her er vitaminer og smag.
———————————————————————
Rødbeder til medisteren og melon til dessert – så var det ok
———————————————————————–