Risengrød og pandekager


Risengrød
Her hos os er det nemt og den brænder ikke på fordi vi bruger en dampkoger –
Jeg har i mange år haft en hvid dampkoger fra elgiganten, men for et par år siden fik jeg en rigtig fancy dampstation fra England af sønnen – den er jeg glad for 😀

Der kommes vand i bunden og i beholderen kommes 1 l mælk + 250 g ris (til grød)
Den stilles til 60 minutter og når klokken ringer røres der i grøden og den er færdig
Serveres med smør og kanelsukker.

35549932_2172224636121025_328743784747630592_n

Pandekager
Når vi laver pandekager bliver der ofte lavet en stooor stak –
De laves når der er mælk der er ved at blive for gammel –
I dag laves lidt mindre da der er risengrød først –
0,6 l mælk-
3 dl hvedemel –
3-4 æg efter størrelse –
1/4 dl olie, 1 drys salt, evt lidt sukker og vanilje (vi bager dem uden, da nogen ofte bliver brugt til madpandekager, og de bliver søde nok når der kommes syltetøj på)
Serveres med syltetøj, frugtmos eller sukker.

35476801_2172224599454362_8651382959686811648_n