Risengrød og som alternativ minipizza


I dag er der  for en gang skyld lavet 2 ting til aften, da sønnen IKKE bryder sig om risengrød. Da jeg alligevel ville bage pizza til fryseren ,blev et par stykker på køkkenbordet, det kan han godt lide.

Jeg lavede en gærdej af 1/2 l lunken vand, 1 spsk salt, 1 pk tørgær , 2 spsk olie, 450 g hvedemel og 300 g fuldkornshvedemel. det blev æltet godt og sat til hævning til dobbelt str. Herefter formede jeg  ca 22 boller som jeg rullede ud til ca 13 cm i diameter (de skal være meget flade). Så hævede de mens ovnen varmede op og blev bagt 5-10 min ved 225 grader. De skal være lyse og hæver op som et pitabrød ( det er samme opskrift) men prik i dem med en gaffel eller klem dem lidt når de er færdige så er bundene fine.

Jeg tog et glas færdigt krydret tomatsovs og smurte på dem ,lagde en rest hamburgerryg på (de småstrimler der blev lagt i fryseren i sidste uge), da der ikke var nok åbnede jeg en dåse tun i vand til de sidste. Så skar jeg lidt tern af en halv rød peber og kom på. Til sidst kom der lidt smuldret mozzarella. De blev pakket med fyld enkeltvis i bagepapir og lagt i en pose i fryseren. De skal nu kun i ovnen til osten er gylden og den er gennemvarm.

Risengrød:

Jeg koger min grød i en dampkoger, det er nemt fordi den ikke brænder på, og der skal ikke røres, så har man fri til noget andet. Førhen kogte jeg 200 g grødris i 2 dl vand, tilsatte 1 l sødmælk og kogte den op, skruede ned og rørte i den i ca 1 time (pas på den vil gerne brænde på)

 

10811225_893658893977612_1460555900_n