Risotto


Risotto er nemt, hvis man følger nogle få retningslinjer –
1…. Brug risotto-ris – det er runde ris  a la grødris – nogle vil kunne bruge grødris, men det giver ikke samme resultat .

2…..Vædske, i dag bruger vi boullion, men der kan bruges vin/vand i lige dele af hver, der kan også bruges  kokosmælk/vand – rent vand vil jeg ikke anbefale, da det er med til at give smag.

3…..I dag brugte vi peberfrugt i tynde strimler, men kunne også være andre grøntsager feks champignon eller en rest fisk eller kød – så det er en god billig resteret.

4…..Til allersidst kan der tilsættes revet parmesan, vi valgte 1 stor spsk smør og krydderurter.
vi krydrede  med nogle groftkværnede krydderrier (salt, grove hvidløgsflager og peberflager)

Find det hele frem og vej det af – 250 g risottoris, 4 dl strimlede peberfrugt, ca 7 dl boullion, 1 spsk krydderi og 1 stor spsk smør.

Lidt olie i en gryde varmes og grønt svitses let – risene røres i og blandes godt –
væden hældes ved lidt af gangen mens der røres og det koger op og væden skal koge næsten væk hver gang, når der er gået ca 30-35 minutter og al væden er opsuget smages til med krydderi og smøret røres i så retten bliver blød og lækker.
Det vigtige er at det aldrig sejler i væde og det ikke brænder på

Her skal det serveres en dag hvor vi har lidt røget fisk, da det var et hit. 🙂