Madplan for uge 17 (24/4 – 30/4)


Så er der så småt kommet gang i drivhuset, vi skal have lagt noget ny jord på nogle steder og så skal vi have fyldt plantekasserne op – den jord der er svinder altså så man tror der er en jordtyv om natten 🙂 – m.en så er der jo mulighed for at gøde med noget hønse-møg.
Vi planter direkte i jorden i vores drivhus, så der bliver også gødet med hønse-møg, det dækkes så af et lag ny jord. Vi har selv vores hønse-madammer og der er i øjeblikket 3 stk og de lægger 2-3 æg om dagen (det er pænt). Vi bruger ikke kunstig lys for at have en lang æglægningssæson, vores stopper æglægningen ca 3 mdr når dagene er kortest – det er det naturligste og da vores høns er til eget forbrug, går de og hygger sig og har et naturligt hønseliv – det er meningen at jeg vil have 2 høns mere, da dem vi har nu er 3 og 4 år gamle – nogen siger suppegryde og tarteletter – men her spiser vi ikke vores egne dyr, de håndfodres  og er tillidsfulde så absolut nej 🙂 .

Vi fortsætter med de sunde madvaner (diabetes/hjerte/blodtryksvenligt – ja faktisk sådan som vi alle vel egentligt burde spise, men som vi spiser kan vi spise en is eller kage med god samvittighed – der er masser af plads til at være menneske her.
Vi har skiftet slikskålen ud med en stor lækker frugtskål – kage om eftermiddagen er nu ændret til en frugtsmoothie (det kan vi lide) så bruges feks meget modne bananer og pærer (ellers skæres de i stykker og fryses til senere).

Som i kan se er vi taget på en rejse til det indiske køkken, der er godt med smæk på krydderierne (men man bestemmer jo selv styrken) – ris og linser bruges flittigt og når der ikke tilsættes ret meget salt, er det godt med andre krydderier.
Når der er indkøbt et par poser ris, bønner og linser er der billigt mad til flere gange, prøv at give dig i kast med det – retterne kan laves vegetariske, da linser og krydderi giver fylde i retterne, men kun fredag er det en vegetarisk udgave her.

MANDAG…. Måske nogle rester fra fryseren m kartoffelsalat

TIRSDAG….Risotto m peberfrugter i flere farver og kyllingefrikadeller + råkost
(en diabetesopskrift)

ONSDAG…..Indisk inspireret kyllingefilet m nudler + rest af råkost.
Krydret m ingefær, karry,  gurkemeje og frisk chili

TORSDAG…Gissau (gryderet fra en diabeteskogebog)

FREDAG…..Dahl m hjemmebagt Naan-brød

LØRDAG…..Vi holder fødselsdag, så der tages en rugbrød hvis man er sulten

SØNDAG…..Vi skal til konfirmation, derfor laves ikke mad