Madlan uge 16 (17-4 / 23-4)


Nu er vi så langt henne i april at vi skal i haven – som jeg tidligere  sagt er vi absolut ikke de første  der  går derude og roder i jorden – det viser sig ofte at vores grøntsager ikke er de tidligste måske 2-3 uger senere, men mængdemæssigt tror jeg det er det samme og efter vores mening er det rarere at gå derude når temperaturen er lidt højere.
Min mand er dog begyndt at klargøre højbedene, men hvis det en dag er hundekoldt kan der springes en dag over 🙂
Jeg kan se at rabarberne og asparges skyder fint – ligeledes står brombær og hindbær virkrlig pænt – så vores havebrug er da ikke dødt ha ha, vi skal nok nå det.

Jeg har ryddet op i fryseren og sorteret det pænt – det er jo ikke fordi der er noget gammelt i den, men når man tager lidt på alle hylder og sætter måske en boks ind så bliver det hurtigt noget rodet og det er jeg alligevel for meget ordensmenneske til at ville have 🙂

Jeg har lidt grøntsager jeg vil have brugt inden der købes nye, men efterhånden som de slipper op køber jeg nye gulerødder, løg og kartofler jeg vil også have et kål-hovede – det køber jeg altsammen ved en bod i nærheden – kød har jeg stadigt rigeligt af fra da jeg købte en stor pakke hos slagteren – jeg har lige købt et par store kyllinger og  2 kg store kyllinge-fileter til at supplere okse og svinekødet med. så jeg tror der er til hele maj måned.

 

MANDAG……Hønsekødsuppe m kød og melboller + flute.
suppen er klar, der mangler blot urter + kød/melboller
suppen er taget op urter ordner vi i morgen samtidigt tages kødboller + flute op

TIRSDAG……Pasta m tomatsovs (lavet som spejdergryde).

Spejdergryde m mos/ris

ONSDAG…….Boller i karry + bulgur.
her bruges en opskrift fra diabetesforeningens kogebøger

TORSDAG…..Kyllingespyd m bulgursalat + kartoffelbåde.
Denne opskrift er også fra diabetesforeningen

FREDAG…….Millionbøf m Mos.
millionbøffen ligger færdig i fryseren og den ældste søn kommer og spiser –
det er hans livret

LØRDAG……Omelet m ristede svampe + rugbrød.
nemt og vi har en del æg skal blot købe en bakke svampe.

SØNDAG……Koteletter i fad m ris.
endnu en af diabetesforeningens opskrifter.

Vi bruger i den kommende tid flere opskrifter fra Diabetesforeningen – JEG er jo diabetiker og (uden at kunne forklare grunden) er mit blodsukker totalt væltet og er meget højt – det kræver ekstra insulin og en meget nøjagtig kostplan for mig.
Desuden har vi alle sikkert godt af at få en lidt mere grøn og velafbalanceret kost – heldigvis er der her i huse ikke de store indvendinger, hvis de 2 andre kan se hvad det er + det er velkrydret (de elsker krydderi), spiser de det. 🙂