Rodfrugtgryde, gulerodstærte og pasta


RODFRUGTGRYDE m. BACON:

1 pakke bacontern steges sprødt og sættes til side.

Rodfrugter skrælles og skæres i stykker her 2 persillerødder, 1 stor pastinak, 1 stilk bladselleri (fordi vi kan lide smagen) og 1 1/2 stor gulerod. Først smeltes lidt smør og grøntsagerne svitses let, tilsæt 2 spsk vand og læg låg på i 3 min. tilsæt så en madlavningsfløde og kog godt ind. Halvdelen af bacontern røres i og resten drysses ovenpå til pynt.

—————————————————

GULERODSTÆRTE:

Her gulerodstærte, men det kunne være enhver form for stuvning (eller rest af sammenkogt ret/kødsovs).

Dejen til tærten laves med revet ost, det er en nem dej og giver en god smag. Jeg vejer 100 g hvedemel af, tilsætter 100 g revet ost, RIVER 100 g meget kold smør i og samler det hurtigt med 1 spsk vand. Der må godt være lidt klumper i.

Jeg tog et stort hakket løg og 1 stor revet gulerod og vendte det i en spsk smør. Tilsæt 2 spsk hvedemel og rør godt – tilsæt 1,5 dl mælk og kog godt igennem. Hæld det i et fad . Rul dejen ud og skær den til så den passer til fadet, læg den over og tryk til. Bages ved 200 grader i ca 30 min.

——————————————————

Vi fik kogt pasta til

——————————————————

Det første billed er rodfrugtgryden, da den blev sat over, det andet er da retten var færdig.

IMG_2265IMG_2266