Rødkål (hjemmelavet)


1 helt rødkålshoved strimles fint – det virker som en enorm portion, men det falder sammen til 1/4  og vi skal have en bøtte med låg i køleskabet + resten kommer i fryseren til senere –
Jeg laver en sukkerfri version og når jeg spiser denne rødkål tæller den som grøntsager hvorimod den færdigkøbte tæller som tilbehør i diabeteskost –
1spsk oliemargarine varmes og rødkålen vendes rundt så den bliver blank –
Herefter tilsættes 1/2 flaske (ca 1/4 liter) usødet ribssaft –
Det snurrer så lige så stille til det er godt mørt og man rører en gang imellem.
Det tager mindst 3 kvarter måske en time –
NU søder jeg den med sødemiddel efter smag –
Smages til med feks. kanel, revet skrællet æble eller pære i tynde skiver, prøv de muligheder der nu er – Jeg kan godt lide at tilsætte appelsin-fileter til rødkålen når den serveres til flæskesteg.