“Karrykål” på den veganske måde og Rodfrugtmos


Rodfrugtmos er min livret det er rodfrugter kogt til en mos præcis som når man laver kartoffelmos – Ofte skal der ikke hverken mælk eller smør i – Der skal blot piskes/stødes til det er en homogen masse – da rodfrugter er sundere end kartofler og vi kun smager til med timiansalt er det meget sundere for mig med diabetes og det smager mega-godt
Vi koger  ca 7-800 gram blandede ordnede  rodfrugter – De koges i vand UDEN salt til de er meget møre, vandet hældes fra og der piskes/stødes til det er en mos – Herefter smages til med krydderi efter ønske.

“karrykål”
1/2 meget stort hvidkålshoved
2 dl tørret vegetarisk “hakket kød” (det er et soyaprodukt der fås i  rema)
1 spsk karry
1 hakket løg
evt andet krydderi (vi kan lide at smage til med lidt sød chilisovs + 2 tsk røget paprika)

Soyaen overhældes med kogende vand og trækker 20 minutter

1 spsk olie varmes op og løg og karry tilsættes og svitses
“kødet” hældes på og svitses med
Hvidkålen kommes ved og vendes rundt –
Der tilsættes 1/2 liter vand (måske lidt mindre) og det koger sagte til kålen er mør.
Der smages til
TIP: I stedet for soyaproduktet kan anvendes 200 gram hakket oksekød .

Vi fik en råkost til af fint strimlet hvidkål, rødkål og revet gulerod dryppet med citron og kun fordi jeg alligevel havde ordnet til køleskabet