Rosenbrød


JEG havde lyst til gammeldags rosenbrød m duftende glasur –
Glasuren laves ved at røre flormelis med rosenvand (jeg har købt en stor flaske hos SYD-BAZAR i Nyk.F den  kan fås hos materialisten, men her er den dyrere  –
En hvid glasur kan vel bruges i nødstilfælde, men det her giver den RIGTIGE duft og smag 😀

Smelt smørret og bland det med mælk. Udrør gæren i den lunkne væde og tilsæt sukker, salt og knap 300 g hvedemel. Ælt dejen sammen og lad den hæve 3 kvarter. Slå dejen sammen og udrul til en lang pølsDet er nemt det er en gærdej (bolledej)  og man gør således:

Dette er en offentlig opskrift fra en side der hedder “gamle danske opskrifter”
Det er en side hvor der er mange sjove opskrifter, men ikke alle er lige til at gå til

50 g smør
1 ½ dl. mælk
50 g gær
1 spsk. sukker
¼ tsk. salt
knap 300 g hvedemel
æg til pensling

Glasur:
flormelis

rosenvande, 12 cm bred. Pensl med æg og bag ved 225 grader i 12 – 15 minutter. Lad brødet svale. Rør glasur sammen af flormelis og rosenvand. Kom glasuren på brødet og skær det i 4 – 5 cm brede stykker.