Æggekage med røget makrel, hjemmebagt rugbrød og lidt stegte grøntsager


ÆGGEKAGE:
Hemmeligheden er LAVT BLUS så bliver den blød og lækker 🙂
Jeg bruger 8 store æg og 1/2 dl fløde (eller vand),  et par tomater, (hvis jeg havde haft det var der kommet nogle skivede nye kartofler i , men det undværer vi i dag)

Æggene piskes med fløden. hældes på panden med lidt smeltet smør på panden og sættes på blusset, der skrues helt ned. Nu skrabes den stivnede æggemasse hele tiden væk fra midten og ned af siderne, lige før den er færdig, lægges der røget makrel på og der lægges  låg på og panden står 2 min på det varme blus ved eftervarmen.

Der pyntes med tomat og æggekagen serveres med hjemmebagt brød og salt og peber.

RUGBRØD:
Mit hjemmebagte rugbrød er bagt i bagemaskine – den bruger jeg flittigt da jeg kan lide nybagt brød og jeg synes at det er dårlig økonomi at starte den store ovn for 1 brød –
hvorimod jeg kan bage et brød og det passer sig selv (Manden er faktisk blevet ret god til at bruge maskinen også – vejer man rigtigt af går det ikke galt)
Denne blanding er en solsikkeblanding fra AMO.

STEGTE GRØNTSAGER:
1 grøn squash i stave, 1 rød peberfrugt i strimler og 2 hvidløg + lidt salt og tørrede krydderurter, steges på panden i 1 spsk smør,
Når det har fået lidt farve (en let stegeskorpe) tilsættes i stort æble i tynde skiver og der lægges låg på – det steger videre 2 minutter og der slukkes –
De bliver kun bedre af at stå og trække5-10 minutter (JEG kan lide det koldt som pålæg)