Pastafad m pepperoni-pølse og tomatsovs


Pepperoni-pølse er til andet end pizza 😀 – JEG bruger den i stedet for strimlet bacon som krydderi – det giver en røget smag som bacon, men en mere krydret smag – ALDI har en krydret udgave, når jeg steger 6-8 skiver der er strimlet bliver smør/olien jeg steger strimlerne i,  helt rød af de krydderier der er i pølsen.
Disse strimler bruger jeg også tit ristet på feks supper eller på en æggekage.

Dagens pastafad:
1 rest kogt  pasta (fra fryser eller nykogt) – Jeg brugte nykogt af 300g fuldkornspasta.
Tomatsovs – I dag bruger jen en bøtte frossen tomatsovs fra en tidligere gang –
Ellers laves den således:

Tomatsovs med mange grøntsager i :
Jeg lavede en stor gryde med tomatsovs –
Den bliver bedre af at blive frosset og varmet op.
JEG har mange squash så der blev brugt en grøn, en gul + en flad ufolignende gul,
De smager forskelligt derfor er det en god ide at blande dem.
2 store porrer fra haven + 2 store hakkede løg + 4 gulerødder –
Grøntsagerne man har valgt at bruge ordnes og skæres i små tern.
Squash, porrer, løg og gulerødder svitses og der tilsættes 2 dåser hakkede tomater (1 dåse med chili + 1 dåse med hvidløg) + 1 kop vand tilsættes sammen med ca 2 spsk “italienske krydderurter”.
Det hele koges godt sammen (stille og roligt 1 times tid) man rører bare i det en gang imellem, hvis det er nødvendigt tilsættes lidt vand (det må ikke koge tørt)
JEG lagde 2 bøtter i fryseren og den kan så bruges til et pastafad, madpandekager eller lignende.

Pastaen koges som vanligt – her bruges ca. 300g ukogt pasta.

Hvid sovs:
2spsk smør/olie smeltes og tilsættes 3 (strøgne) spsk hvedemel mens der piskes grundigt med et piskeris – der tilsættes langsomt 3 – 5 dl væske (en blanding af vand og mælk er fint) –
Sovsen skal være jævn og ikke for tynd, men den skal IKKE være tyk som tynd grød.

Nu lægges halvdelen af den kogte pasta i et fad
ovenpå tomatsovsen,
så den sidste pasta,
Tilsidst en hvid halv-tyk sovs og tilsidst drysses med revet ost –
Sættes i ovnen ved 180-200 grader  til den er boblende , gennemvarm og osten er let gylden.