Man kan mærke efteråret og der loves køligt og blæsende vejr denne uge, så det bliver risengrød og boller på tirsdag ( jeg kan lide risengrød).
Der er masser af dejlige grøntsager at få nu, rodfrugterne og alle slags kål er der nu også til rimelige penge – JEG synes det er lidt kedeligt med de kolde salater når det er blæsende udenfor, så foretrækker jeg dampet eller ovnstegt grønt .
HUSK:
Er man i tidsnød nogle dage kan der koges/dampes grønt til 2 dage –
Anden-dagen lægges grønt (evt blandet med en rest af kogt pasta) i et fad overhældes med bechamelsovs eller blot revet ost , ind i ovnen på 150 grader til det er boblende og gennemvarmt.
Imens laver man det der skal serveres til.
MANDAG:…..Minestronesuppe m fuldkornspasta
TIRSDAG:…..Risengrød og nybagte boller (jeg ved at alle ikke kan lide grøden)
ONSDAG:……Koteletter m dampet grønt og kartofler.
TORSDAG:….Okseruller m. stegte ovn-kartofler og tærte.
FREDAG:……Kylling i karry m ris og revet gulerod.
LØRDAG:……Fuldkornspaghetti m en fyldig tomatsovs (flute til)
SØNDAG:……Kyletter m ris/ærter/majs/rød peber ( kan købes i frostudgave 😀 )
Jeg vil i denne uge skrive opskriften på boller ned (med alle forklaringer) og tage lidt billeder undervejs, da det er et ønske fra sønnen at det bliver en “begynderopskrift”