madplan for uge 37


Man kan mærke efteråret og der loves køligt og blæsende vejr denne uge, så det bliver risengrød og boller på tirsdag ( jeg kan lide risengrød).
Der er masser af dejlige grøntsager at få nu, rodfrugterne og alle slags kål er der nu også til rimelige penge – JEG synes det er lidt kedeligt med de kolde salater når det er blæsende udenfor, så foretrækker jeg dampet eller ovnstegt  grønt .
HUSK:
Er man i tidsnød nogle dage kan der koges/dampes grønt til 2 dage –
Anden-dagen lægges grønt (evt blandet med en rest af kogt pasta) i et fad overhældes med bechamelsovs eller blot revet ost , ind i ovnen på 150 grader til det er boblende og gennemvarmt.
Imens laver man det der skal serveres til.

MANDAG:…..Minestronesuppe m fuldkornspasta

TIRSDAG:…..Risengrød og nybagte boller (jeg ved at alle  ikke kan lide grøden)

ONSDAG:……Koteletter m dampet grønt og kartofler.

TORSDAG:….Okseruller  m. stegte ovn-kartofler og tærte.

FREDAG:……Kylling i karry m ris og revet gulerod.

LØRDAG:……Fuldkornspaghetti m en fyldig tomatsovs (flute til)

SØNDAG:……Kyletter m ris/ærter/majs/rød peber ( kan købes i frostudgave 😀 )

Jeg vil i denne uge skrive opskriften på boller ned (med alle forklaringer) og tage lidt billeder undervejs, da det er et ønske fra sønnen at det bliver en “begynderopskrift”