Rosenbrød


I min gamle kogebog er der en opskrift på rosenbrød –
Den er fra en bog  med  udklip,  blandt andet gamle Amo-opskrifter –
Den er arvet fra en meget gammel dame i familien og da det er en AMO- opskrift som jo tidligere er offentliggjort, kan vi godt genopfriske den.

#50 g smør
1½ dl mælk
25 g gær
1 spsk. sukker
250 g mel#

Mælk til pensling

Glasur:
100 g flormelis + 2 spsk rosenvand (måske mindre)
her står i opskriften rosen-udtræk, det var noget man selv kunne lave –
JEG bruger rosenvand købt i sydbazar i Nyk.F (1 stor flaske for 25 kr),
det er langt billigere end essens .

Fra # til # æltes til en blød gærdej der  hæver 30 minutter –
formes til et 12 cm bredt brød der er lidt fladt –
Hæver ca 15 minutter pensles med mælk –

Bages i ca 15 minutter ved 200 grader.

Når kagen er næsten kold kommes glasur på og drysses evt m kokos –

Smager bedst samme dag men kan fryses uden glasur.

15941529_1172260812870016_2003407035_n