Rugbrød og Hvedebrød


I dag ville jeg rydde op i min “mel-skuffe”, da der er pizza på færdige pizzabunde til aften –
har jeg brugt kræfter på både rugbrød og hvedebrød i dag.

RUGBRØD

Til de 3 rugbrød brugte jeg :
1/2 pose færdig-mel til bondebrød fra LIDL
1 pose færdigmix til kerne rugbrød fra LIDL
+ 1 rest ca 300 g rugbrødsblanding fra COOP
Da der skal gær i  de 2 sidste mel-blandinger brugte jeg 1 pk tørgær/1 pk alm. gær
1,5 liter lunken vand

Det hele røres til en klistret dej der skovles op i formene –
Hæver til kanten (jeg brugte 3 forme, men vil kunne bages i 2 Store rugbrødsforme) –
Bages i en 190 grader varm ovn i cirka 1 time til 5 kvarter –
Hviler til i morgen indpakket i et viskestykke (ellers er det svært at skære)

Sådan blev mine 3 rugbrød

14445411_1065879096841522_590635108_n

HVEDEBRØD

Disse er “hvedebrød” med lidt fiber i –
Der blev brugt 500 g hvedeblanding fra COOP m ølandshvede og spelt i
Der blev brugt 200 g sigtemel
Der blev brugt 100 g havregryn
Der blev brugt ca 100 g fuldkornshvede (uden hele kerner)
Der blev brugt hvedemel for resten ca  700 g

1  liter lunken vand
1 pk gær
3 spsk smør (blødt)
1tsk salt
1 spsk sukker/honning
Det hele røres godt sammen men hold lidt hvedemel tilbage –
Dejen hæver til dobbelt størrelse –
Æltes godt igennem (her bruges mere mel) –
Formes til 3 brød (mine vejer nu ca 900 gram) –
Hæver igen til dobbelt størrelse –
Bages i en 200 grader varm ovn 35-45 minutter (afhængig af ovn)

Her et billede af 3 hvedebrød

14429177_1065879113508187_1107295091_n