Kødrand/farsbrød, kartofler og ærter


Jeg har valgt at bage min fars i en gammel brun lerkrukke m låg- (den er nok fra 70erne)
Heri bliver det som en kødrand og dem jeg har, passer i størrelse til farsen af 450-500 g fars 😀
Farsen er 500 g magert flæskefars (kunne også være kalv&flæsk eller hakket kyllingekød)
2 æg
1 revet løg
3/4 dl havregryn
1/2 dl vand
Krydderi efter ønske, jeg bruger et blandingskrydderi “Mormors krydderisalt) fra TIGER eller Søstrene Grene (salt og peber kan gøre det) maden smager bedst hvis man gør sig umage med tilsmagningen (og giv den bare lidt gas 🙂  )
Alt røres grundigt med dejkroge på mixeren (nemmest) eller en grydeske (god motion for overarmene).
Lægges i en form eller i en randform (min bliver oval i dag)
Jeg lægger en strimmel bagepapir i bunden (så er det nemmere at løfte den op hel og pæn)
Kommer i ovnen ved 200 grader i ca 55 minutter.
Kan også bages tildækket i vandbad i ca 55 minutter ved 200 grader (bliver som en gammeldags kødrand)

Serveres m kogte kartofler, grønne ærter og pebersovs (i dag et sovsebrev fra ALDI fra reserveskuffen) –
Jeg bruger kun at piske sovsemix med letmælk og 1 tsk smør, koger det op og koger det igennem under piskning (har ikke brug for det ekstra fedt)
Vi fik tyttebærsyltetøj til maden (giver ekstra farve og smag til retten)

14445381_1065178256911606_588384163_n