Italienske kødboller m tomatsovs


Italienske kødboller:

500 g oksefars, 2 æg,  2 spsk hakket persille, 1,5 dl rasp, 2 tsk hvidløgspulver, salt og peber – det skal smage af noget.
Det hele æltes med hånden og rulles til små valnøddestore boller,
disse rystes i et par spsk hvedemel og steges herefter i 1/4 dl olie på en stegepande. Panden rystes hele tiden så de forbliver runde (de triller rundt på panden). Skal kun steges få minutter.
der bliver rigeligt til 4 personer – kan også række til 5-6 personer.

Tomatsovs:

6 tomater( evt 1 dåse), 2 fed hvidløg, 1-2 løg (efter størrelse), lidt paprika, 2 spsk tomatpure (fra tube eller dåse), her 1 spsk sød chilisovs, et drys sukker, salt og peber.
Det hele hakkes og koges sammen –( blendes  evt )og tilsættes tørrede krydderurter (her basilikum).
Kødbollerne tilsættes og varmes godt igennem.

OVNBAGT GRÆSKAR:
hokaido-græskar  (1/2) skrælles og udhules –
skæres i stykker og vendes i 1 spsk olie + lidt krydderi –
Sættes i ovnen ved 200 grader ca 35-40 minutter hold øje med dem  –
Så var mine møre (35 minutter)

Serveres med nykogt pasta og salat –
Dette er en af de retter der næsten kalder på en flaske italiensk vin ;-), på mavepine hos sønnen, og vi får friske frugtspyd til dessert.

14397860_1064365663659532_2073422031_n