Skinkesteg m bacon, ovnstegte kartofler og pastasalat


Disse kartofler er sønnens yndlingskartofler, han bryder sig ikke om kogte kartofler –
De er faktisk nemmere end at bruge frosne kartofler OG er en væsentlig bedre kvalitet –
TIP: Man kan koge til flere gange eller bruge en beregnet rest fra dagen før (der kan også bruges skrællede kartofler)

Starter med at koge en pose små kartofler m skræl –
De skæres over og lægges i en plastpose med 2 spsk olie, salt peber, paprika?, krydderurter eller hvad man synes – jeg brugte 1/2 spsk  blandingskrydderi med knust hvidløg og røget paprika,( fra grønthandleren) – Her bruger vi tit  bare groftkværnet salt + peber fra kværn.
Væltes lidt rundt og lægges på bagepapir i bradepanden –
Kommes i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter – (mens stegen trækker)

Pastasalat:
Pasta fra i går overhældes med kogende vand (det løsner dem) og drypper af i sigten –
Hældes i en skål og blandes med 1 stor skole-agurk i tern, 1/2 finthakket løg, 2 tomater skåret i fine både, 1 spsk hakket krydderurter (har dem i drivhuset) + 1-2 spsk rosiner der har trukket i appelsinjuice.
Pyntes med koriander, appelsinbåde og nogle af rosinerne.
Dressingen er en “mormordressing” (1,5 dl piskefløde med 1/2 spsk citronsaft) –
Dette blandes og trækker på køkkenbordet til det tykner –
Smages til med LIDT salt, peber og sukker(1/4 tsk) –
Kan tilsættes hakket krydderurter.

SKINKESTEG:
Skinkestegen lægges på en bund af 1 stor gulerod + 1 porre, der er skrællet/renset og skåret i stykker – JEG lagde bacon på kryds og tværs over stegen fordi der  ikke var svær på og på min skovgris er der intet fedt (havde der været 3 mm fedtlag havde jeg bare ridset stegen på kryds og tværs  –
Der krydres med salt og peber og stegen sættes ind ved 180 grader i ca 2 timer (måske 2 1/2)
Stegen tages ud og hviler  ca 20 minutter (imens steges kartoflerne)
Sådan ser stegen ud inden den kommer i ovnen –
Det kan være svært at se grøntsagerne, men jeg lægger tit et lag i bunden af fadet, så undgår jeg at stegen sætter sig fast i fadet UDEN at bruge fedtstof og de giver en god smag til skyen.
18119790_1273957376033692_1138603653_o

I dag bruges ikke sovs, der er jo dressing ved salaten og de 2 andre bruger chili-ketchup til kartoflerne – ønskes det,  er der væde i bunden af fadet.

Brødet er et jeg bagte i bagemaskinen i formiddags

18120279_1274160289346734_867391320_o