Langtidsstegt nakkekoteletter i fad m pasta


Koteletterne skal have ca 2 timer + 1/4, så der startes i god tid 🙂
Grunden til at de steges så længe ved svagere varme er at det er nakkekoteletter fra vores SKOVGRIS – det er en gris der er vokset op som en glad gris med krølle på halen – den har haft mulighed for at gå og snaske og finde spiselige ting i skoven MEN det er også en gris med meget lidt fedt og mange muskler – hvilket gør at kødet kan blive tørt hvis det bare ristes hurtigt af. GIV DET TID og belønningen kommer i kraft af duft, smag og mørhed, vi ikke tidligere har oplevet ved svinekød 😀

Kødet bankes og krydres med en orientalt krydderiblanding fra min grønthandler (af anden etnisk baggrund) Han er fantastisk og har (næsten) alt på sine hylder, krydderierne er stærkere i smagen end dem man køber i supermarkedet. Det han ikke har, kan oftest skaffes og når jeg møder noget jeg ikke ved hvad er, giver han gerne en forklaring.
Der kom meget krydderi på – de blev nærmest masseret med det (vi kan lide noget der har lidt kant).
De brunes i 1/2 olie/smør og lægges i et fad med låg –
Ovenpå kommes en grøntsagsblanding af 1 meget stor groft revet gulerod, 1 stort hakket løg, 2 forårsløg som skulle bruges der var skåret i skiver + 4 skiver af en hot Jalapenos der blev finthakket – Det hele blev lige kort ristet på panden (frigiver mere smag) –
Tilsidst kom der en dåse hakkede tomater i fadet (så er der sovs/væde til pastaen) –
Låget lægges på og fadet kom i ovnen i 2 timer 1/4 kvarter ved 170 grader.

Der serveres kogt pasta og salat til –
Sovsen i dag er den væde der er i fadet, selvfølgelig kunne den hældes op blendes og evt. jævnes – men hvorfor gøre det besværligt – der er masser af saft og kraft i “stegeskyen” –
TIP: Er der noget tilbage kan det fryses og bruges i en kødsovs eller i en tomatsuppe 🙂 –
HER bliver det til hønsefoder 😉

18109943_1273371302758966_1991984034_o



Comment 0 Replies

Your Information