Små farsbrød m bacon og rissalat


Små farsbrød:
Denne fars er min egen allergivenlige model, da den er fin til diabetikere og folk der bør tabe sig (man vælger bare en mager fars, det gør vi som regel alligevel, da 400 g rækker lige så langt som 500 g af den der svinder) 😉
400 g magert flæskefars
2 æg
Krydderier efter ønske (vi kan lide en del krydderi, men holder igen med saltet)
1/2 dl havregryn
1 pakke bacon i skiver
Farsen æltes med krydderi, rasp og æg til en fast fars der formes til det antal ruller der er baconskiver i pakken (her 7).
Når de har hvilet lidt rulles 1 skive bacon om hver rulle og kan hæftes med en tandstikker de steger på en varm pande, skru ned og steg færdigt alt efter tykkelsen.

Rissalaten :

Dressing:
1 lille tsk. dijonsennep (måske lidt mere, men min sennep ER stærk)
3 spsk. olie
saft af 1/2 citron
2 tsk. sukker el. honning
Evt: salt og peber

Kolde ris (ca. 2-3 kopper )
1-2 gulerødder som rives groft
et par forårsløg
1 lille håndfuld rosiner(kan erstattes af æbletern) jeg kan lide rosiner til kolde ris
hakket persille (en del)

Frugt til at pynte med, giv den gas med farverne så det bliver et festfyrværkeri.

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål
Bland ris, gulerødder, løg, rosiner og groft hakket persille ned i dressingen og rør det godt rundt så alt får smag af dressingen.
Salaten kan holde sig til dagen efter i køleskab.
Har godt af at trække nogle timer.

Denne salat kan udvides med masser af forårsløg i skivert og feks. dadler uden sten, friske figner skåret i stykker, 1/2 appelsinskiver, rosiner trukket i juice, lagt på et fad og flot pyntet med salat i kanten og hakket persille/koriander på toppen, så ligner det noget fra
ALADDINS HULE. :-)