SMÅ FARSBRØD:
500g flæskefars blandes med 1 æg og 1,5 dl havregryn 2 spsk revet løg, lidt vand (max 1 dl),salt og peber – det blandes til en fast fars der lægges på bagepapir formet som 6 små farsbrød – de bages i ovnen ved 200 grader i 25 minutter, så lægges en spsk revet ost på som top og de bager5-10 minutter mere.
Dette er en mager måde at tilberede farsen på, uden fedt, den kunne have været lagt i halvt så store og vendt halvvejs som frikadeller 😀
———————————————–
GRØNTSAGSGRYDE: (også velegnet til pasta)
1 tynd skive selleri, 2 gulerødder, 1 lille pastinak, 1 stort løg, 1/2 gul peber, 1/4 broccolistok alt skrælles og skæres i fine tern – broccoli i små buketter, stokken i tern – 1 spsk smør smeltes og grøntsagerne vendes rundt heri, der tilsættes en stor kop bouillon og de damper møre – går ret hurtigt, men pas på de ikke koger tørre.
Det kunne være andre grøntsager – men det var hvad der var i grøntskuffen, der skulle bruges.
————————————————-
Vi fik kogte kartofler og en mager sovs til.
MAGER SOVS:
1,5 dl let/minimælk og 2 spsk hvedemel piskes klumpfrit og koges op, spædes til passende tykkelse med vand fra grøntsager og smages til med salt og peber.
—————————————————
Dette er så en middagsret der kan spises, selv om man som os her i huset trænger til at tabe 3-5 kg efter julen. Den mætter og smager godt, lidt frugt senere på aftenen vil være godt , så her får vi i aften et stykke meget mørk chokolade 85% sammen med en pære skåret i både til aftenkaffen, så er der ingen der føler sig snydt.
Mørk chokolade er IKKE usundt, naturligvis er det kalorier, men når man spiser den meget mørke chokolade (>75%), er smagen så intens, at man føler sig mættet af meget få små stykker. I dag fås meget mørk chokolade i mange varianter, der er til at betale. Aldi (andre supermarkeder har også nogle, men jeg køber mine i Aldi) har feks dem i pakker med små enkeltpakkede stykker, så er der ikke den undskyldning at “den plade var åbnet” og man kan tage det med i byen, hvis man skal til kaffe. Jeg har oftest et par i min taske, da jeg er diabetiker og ikke har så godt af for meget kagebord, så nyder jeg et stykke til min kaffen.