1 stykke nakkefilet (jeg har købt 2 billige stykker i den lokale superbrugs) –
Det steges i ovnen i en lille bradepande med låg for ikke at få en tør stegeskorpe.
I en bradepande lægges et lag groft udskåret ordnede grøntsager –
Her 2 stilke bladselleri, 3 små gulerødder, 2 små pastinakker
og den grønne del af et bundt forårsløg –
Nakkefilet lægges i midten af bradepanden(skub lidt til grøntsagerne) –
Smør kødet med fedtstof (smør, margarine eller andet fedtstof)
krydr godt på kødet og drys med tørret timian –
Sættes i en 200 grader varm ovn i ca 20 minutter SÅ hældes 2,5 dl godt kraftigt øl ved
(almindeligt øl kan bruges, det mørke giver bare lidt ekstra) –
Steger videre i 1,5 time med låg på så skulle den være færdig, pæn brun og mør
ellers må den have 20 minutter mere (det afhænger af kødets tykkelse)
Skyen der består af kraft fra kødet og det indkogte øl, jævnes med 1 spsk hvedemel og smages til , justeres måske med et par dråber kulør, men tilsættes IKKE mælk det er smagen i skyen der er det vigtigste 🙂
Vi kan lide de grøntsager der er stegt/kogt i øl-skyen ved siden af stegen, så dem serverer vi sammen med de kogte kartofler og sovsen.
Syltede agurker er gode til.
Vi drikker en lokal øl (krenkerup) til maden.
Først et billede af stegen inden den kom i ovnen
Så et billede af den færdige ret.