Svinekam er noget af det billigste rene kød man kan købe i øjeblikket –
Jeg køber ofte 1 hel svinekam i lokale DAGLIG-BRUGS for 149 kr, den deler jeg i 2 til steg eller jeg skærer den halve op til kotteletter.
Hvis jeg steger en halv svinekam er der flæskesteg til aften (vi spiser ca 1/3 af stykket) – den næste 1/3 lægger jeg i en pose i køleskabet (til tyndskåret steg til sandwich på lørdag) – den sidste 1/3 kommer i en pose i fryseren (rar at have til nem mad 🙂 ), resterne fra i dag lægger jeg i en lynlåspose i fryseren, på lørdag kommer resterne derfra så også i posen, så er der nok til en gang biksemad.
Altså 4 gange aftensmad for 75 kr (og arbejdet er gjort på 1 gang), det er nem og billig mad og det er rent kød ,der let måler sig med take away.
Svinekam er let at lave. På denne måde bliver den supersaftig med sprød svær:
Se sværen efter på stegen, den skal være ridset ordentligt helt ned i fedtet.,Drys salt på og læg den i en lille bradepande, hæld 2 dl vand ved –
sæt den i kold ovn og tænd for 200 grader,
2 timer senere er min steg færdig. Der er sprød svær men jeg skærer den af og lægger den på bagepapir på bagepladen og mens stegen hviler får de 5-8 minutter under grillen SÅ er de boblende og sprøde (PAS NU PÅ ).
————————————
Vi fik almindelige hvide og brunede kartofler til samt en sovs lavet på skyen.
Brune kartofler der er lyse og søde men ikke klistret kan søges i søgefeltet til højre
————————————-
BRUN SOVS:
Skyen hældes i en kasserolle, tilsættes 1 spsk hvedemel og der piskes GODT, koges op og tilsættes evt. kartoffelvand, et par dråber kulør og smages til med salt og peber.
————————————-
FRUGTSALAT TIL DESSERT:
Frugtsalaten var en rest røde bær, en rest ananas, 1 banan i skiver og en dåse mandariner.
Det blandes sammen i en skål og serveres med en “vanillesovs”
“Matildecreme” og flødeskum er for fedt til hverdag.
Vi bruger gerne (også til fest) en ymersovs med vanille og sødemiddel, det lærte jeg hos vægtkonsulenterne og det er en der er blevet hverdag her.
YMERSOVS:
Ymer drypper af i et kaffefilter (start med at sætte det over ELLER brug græsk yoghurt, så kan den blive næsten helt fedtfri.
massen røres i en skål med 1/2 tsk vanille og et par dråber flydende sødemiddel.
————————————