Svinekam, brunede kartofler og bønner


SVINEKAM (fra fryseren):

Når jeg steger svinekam steger jeg ofte en hel – det er mere end vi tre kan spise, men det er fint med hurtig mad i fryseren enten til aften, til sandwich eller kold til frokost – MEN – Svinekam der skal varmes bliver hurtigt kedeligt og tørt – Jeg gør således:

En ovnfast skål med låg, der passer i størrelsen til stegen – den skal ikke være ret meget for stor – heri sættes stegen SOM da den blev stegt – siderne fyldes ud med kvarte løg og 1/8 æbler, kunne også være svesker, pærer og abrikoser – så står stegen fast – låg lægges på eller der pakkes i dobbelt staniol helt tæt. Den sættes i en ovn på 125 grader i ca 30 minutter – nu er stegen lun men ikke tør da “sidefyldet” afgiver lidt væske, denne kraft bruger jeg til en skysovs jævnet med en spsk hvedemel.

————————————————–

I dag var der hvide kartofler, kogte bønner, brunede kartofler og en salat af EDAMAME-bønner  og hakket tomat til.

Edamame-bønner er proteinrige og kaloriefattige. Man kan købe dem frosne med og uden skal – de skal blot tøes op i letsaltet vand – afdryppes og hvis du som jeg foretrækker dem der uden bælge drysses med lidt groft salt og citron.

—————————————————

IMG_2405