VOK-ret er hurtig mad, det største arbejde er snitning – jo tyndere der snittes, jo hurtigere er det at lave færdigt – JEG snød lidt da de marinerede nudler er fra frostboksen i ALDI, men det skal der også være plads til 🙂
——————————————————-
Vok-retten er lavet af marineret oksekød i strimler. Det er megatynde stykker der er strimlet så tyndt som muligt – Der bruges ikke så meget til os 3 bruger jeg ca 4 skiver, man kan skære det selv eller købe det færdigt i supermarkedet, jeg vil tro at en pakke med 280 g rækker til 4 personer. Kødet skal trække/marinere med krydderier, løg og lidt krydderolie i mindst 3 timer – jeg brugte rosmarinolie, et asiatisk blandings-krydderi fra aldi, finthakket rødløg og et lille stykke chili.
Marinerede kogte nudler med asiatiske grøntsager (købt på frost i aldi) blev tøet op. Jeg har altid en pose med en eller anden variant af pasta-blanding i fryseren. Vi her i huset synes dem fra ALDI er bedst – men det er smag og behag – (til gengæld synes jeg deres frosne ærter er for melede).
Kødet kommes i en varm vok i 2 spsk olie svitser 3 – 4 minutter så tilsættes nudel-blandingen og det steger færdigt 2 – 3 minutter.
——————————————————–
Lun “salat” af kinakål:
Vi har spist kinakål som salat nogle dage og nu var der det øverste tilbage. Jeg skar stokken af og skar det i smalle strimler – så er det brugt op 😉 . Jeg tog desuden en kop frosne ærter.
1 spsk citronolie – eller 1 spsk olie + et par dråber citron varmes i en gryde – kinakålen kommes i og når kålen BEGYNDER at falde sammen hældes ærterne i det får lidt salt og peber, der lægges låg på OG det tages fra varmen.
———————————————————–
Vok-retten serveres med kinakålen og et par skiver godt brød.
Vi fik også en lille salat til af meget fint snittede rosenkål og fintsnittet konference-pære
————————————————————
Da vi i dag har hentet frisk frugt fra LOLLE-FRUGT var der frugt til dessert
————————————————————