Hjemmelavet pizza, salat og salatmayonaise


Min pizza er en mager pizza, det er utroligt så mange kcal der er i pizza, men kig i bunden af æsken fra en pizza, den er ofte gennemvædet med fedt – det ønsker jeg ikke i vores kranspulsårer – så her i huset er take away noget vi nyder EN  SJÆLDEN GANG .

PIZZA:

Bunden er lavet af dejen til hvedebrød – søg på hvedebrød til højre – lav efter opskriften fra 26/10/14 .Når dejen har hævet godt, rulles halvdelen  ud til en pizza i bradepanden (max 1/2 cm tyk)  og den anden halvdel kan rulles til en plade boller – ELLER man kan nøjes med at lave den halve portion 😉

Jeg havde en portion kød-sovs i fryseren, den brugte jeg, ellers ville jeg have smurt dejen med 2 dl ketchup rørt sammen med 1/2 dl tomatpure, 1/4 dl rød chili-sovs og tørret oregano. Herpå ville jeg lægge fyld som hakket peberfrugt, hakket tomat, skiveskåret champignon, pølsestykker, skinke, tun, en rest kød skåret i små tern  eller noget andet fra køleskabet –   Til sidst drysses der revet ost på ikke for meget – her ligger mange kcal OG olie-flasken bliver på hylden- pizzaria  drypper ofte olie på når pizza er færdig og kommer så et drys oregano på – det dufter fantastisk men er ikke nødvendigt.

Bages ved 230 grader til bunde er bagt og fyldet bobler ca. 15 minutter – hold øje med den, den skal kun være lys.

——————————————————-

SALAT:

I dag var salaten kina-kål, hakket agurk, hakket tomat og hakket løg, vi kan lide at lægge salat ovenpå pizza og så lidt salat-mayo.

———————————————————

“MAGER SALATMAYONAISE”:

1 dl let-mayo hældes i en skål og røres med 1 spsk eddike og 1 spsk honning og 1 tsk tørrede krydderurter røres godt og hviler  mindst 1/2 time, den røres lidt mere blød med 1 spsk letmælk. Smag til før servering, den skal have en let sur/sød smag.

———————————————————IMG_2403

 Comment 0 Replies

Your Information