Tunmousse i en nem udgave


6 blade husblas lægges i blød i koldt vand – herefter smeltes den i vandbad i det vand der følger med når den løftes over i en skål
Imens blandes 2 ds tun (jeg tager i vand) med 2 tsk citron, 1 bundt klippet dild (tag lidt fra til pynt)  2 dl cremefraiche,  1 dl mayonaise –
SÅ blandes den smeltede husblas langsomt i i mens der røres grundigt (Jeg bruger håndmixeren MED 1 RIS PÅ)
til sidst blandes ca 1 dl fløde pisket til skum i –
Smages til med  ctron, salt og peber –
Sættes på køl i 3-4 timer –
VORES bliver IKKE til at vende – så skal der et par husblas mere i.

Serveres med flute,  salatblade, rejer, citronskiver samt en dressing –
Jeg ved mange vil servere en rosa cremefraiche-dressing til, men jeg kan bedre lide en MORMOR-dressing = piskefløde med citron (1 1/2 dl fløde + 2 tsk citronsaft røres sammen og står 1 times tid på køkkenbordet til det tykner, så røres 1 nip sukker og et LILLE drys salt og peber i – her brugte jeg også lidt dild) – Denne dressing er nem og kan bruges til det meste.