Ugeplan for uge 47


I DENNE UGE UDVIDER JEG VORES UGEPLAN MED EN BEREGNING AF HVAD DE ENKELTE RETTER KOSTER:
Det skyldes at 1 spurgte mig om det kunne lade sig gøre at holde vores budget på 300kr/ugen,
Det kræver at jeg har et basislager af forskellige ting og sager 😀 , disse ting købes løbende når der er tilbud på dem.
Krydderier, olie, ketchup, sennep, boullionpulver/terning, tørgær, bagepulver, hvedemel, sukker og rasp.
Herudover regner jeg ikke med krydderurter, æg og jordskokker – det er noget jeg har i haven(men det burde ikke vælte budgettet).
Jeg køber en del frugt/grønt i den lokale bod – Men da jeg bruger årstidens frugt og grønt kan det ofte købes i feks.REMA for den samme pris.
Vi spiser ikke madpakker – Sønnen har et køleskab på arbejdet, vi to andre tager hvad vi har lyst til herhjemme (rester fra dagen før, 1 æg, ostemad eller 1 dåse fiskepålæg)
Bag brød det sparer penge specielt hvedebrød.

Jeg har valgt at skrive 2 kg hvedemel på fordi det sparer penge at bage 2 brød og 1 plade boller OG det vækker glæde med en nybagt bolle til kaffen eller morgenmaden – Når jeg bager laver jeg en stor dej af næsten 2 kg mel – former 2 franskbrød laver 20 boller og former et par flute, så er der til hele ugen.
Jeg fryser det ned i mindre portioner (1/2 brød – 6 boller – 1 flute af gangen) – det tøs op efterhånden og varmes i ovnen indpakket i bagepapir.
GRØNT:Jeg vælger et købe 1 pose gulerødder(5 kr i gårdbutik), 1 pose med løg(5 kr i gårdbutik), Jeg har købt 4 pastinakker/persillerødder i REMA (vejede til 2,84),  2 store porrer (6 kr)og 4 kg kartofler(2x 11kr) – Jeg vil bruge nogle jordskokker(haven) + lidt æbler(ca 5 stk/5 kr i gårdbutik). (ialt 46 kr)
KØD: 250 g oksefars (10),, Flæskefars (20), Skinketern (8 kr) og  500 g medister (20 kr) (58 kr)
ANDRE TING: 1 tube med tomatpure, 2 ds hakkede flåede tomater, 2 poser pasta, 1 pose ærter(frost), 2 kg hvedemel,  1 glas kartofler og 1 glas rødkål. (45 kr)
Herudover skal købes  1 pakke hakket grønkål fra frost (8 kr) ialt ialt 157 kr så er der 143 til øvrige varer som  mælk, rugbrød osv – hvis man tager skyklapper på og en indkøbsseddel i hånden, kan man faktisk få 100 kr til at række langt – Jeg vælger konsekvent den billige udgave af de fleste varer, ofte er de lavet samme sted som en dyrere vare, men da feks REMA eller et andet supermarked aftager mange varer får de dem pakket i egen pakning.

MANDAG:……….Million-bøf m mos / pastaskruer og råkost
250 g oksefars, grøntsager efter ønske, 2æbler  til råkost og 1 pose pastaskruer

TIRSDAG:……….Minestrone-suppe m brød (bruge en bøtte suppe fra fryseren + pasta fra i går) grøntsager, tomatpure fra tube + 1 dåse tomater

ONSDAG:………..Frikadeller m. rødkål og kartofler
Flæskefars, kartofler og rødkål

TORSDAG:………Ægge-timbale m tomatsovs og ris

.FREDAG:………..Pastafad m. skinketern + salat + evt en kartoffelsalat (Hvis der er en rest kartofler)
1/2 pose pasta, 1 pk skinketern + 1 icebergsalat

LØRDAG:………..Stegt medister m stuvede ærter og kartofler
Medisterpølse 1/2 pose ærter og kartofler

SØNDAG:………..Grønlangkål m brunede kartofler
1 pakke hakket grønkål (frost), 1 glas kartofler (resten af frikadellerne og medisterpølsen kan spises til grønlangkålen