Ja så rammer vi december + 1 søndag i advent
Her elsker vi julens hygge men ikke det “købstyrani” der er i mange hjem –
Her bliver givet mange gaver (omkring 100), MEN det er ofte små ting og hver får mange –
Der er absolut ingen grund til at øge mad-spildet fordi det er julemåneden.
Hvis det er svært at få brugt resterne i julen, så frys dem ned med det samme, så er det muligt at tage en januar, hvor der er færre indkøb 😉
Jeg bruger ande-kød/kalkun-kød i wok-mad –
Steg til hachis og biksemad, tynde pålægsskiver af skinke og flæskesteg fryses og bliver til sandwich en dag hvor der er travlt.
Kogte grøntsager bliver samlet i fryseren til en grøntsagssuppe eller en dag med pasta i fad.
Rugbrød uden kerner skæres evt i tern og fryses (kan senere lægges i blød til øllebrød)
ALT brød kan rives og bruges til at bage et “nyt” brød med. 600g “genbrugsmel” 400g hvedemel(gerne fuldkorn) +3/4 pk gær giver 2 gode brød der fungerer fint som grovbrød.
Vi FORSØGER ikke at overkøbe, men vælger det vi har lyst til at spise og hvis man bruger tingene op (og nogle rækker ind i det nye år) fungerer det – Vi køber ikke noget vi ved vi ikke spiser – Vi serverer ca 7-8 ting til en julefrokost (ingen spiser mere) feks: Sild m æg og karrysalat, Tarteletter m asparges (vores favorit), Rester af and/steg m rødkål, Grønlangkål m rester af medister fra juleaften, Leverpostej m bacon og champignon, 2 slags pålæg 0g tilsidst risalamande eller ost og frugtsalat. Dette er en overskuelig traditionel julefrokost hvor der anvendes rester fra juleaften.
Nå men nu til denne uges madplan. Jeg rydder lidt ud i fryseren de næste 2 uger.
Mandag:…….Krydret svinefilet mdampede grøntsager
Tirsdag:………Batmans livret (pommesfrites + pølsestykker) Det skal være nemt, jeg skal gennemgå mit køkkenskab + fryseren
Onsdag:………Kødsovs m. spaghetti og salat (der tilsættes meget revet grønt så er der til pizza fredag og madpandekager i næste uge)
Torsdag:………Biksemad m spejlæg
Fredag:………..Pizza (hjemmelavet i bradepanden)
Lørdag:………..Brød m æg og rejer (JEG skal til maskinstrikning)
Søndag:………..Forloren skildpadde m hjemmebagte flutes
Jeg har det meste af det vi skal bruge i fryseren, jeg vil gerne have brugt lidt af det i fryseren, så der er plads til julemaden 😀
Jeg skal samtidigt have ryddet op i vores fryser og der skal tages hensyn til at jeg i weekenden skal til maskinstrikning så jeg er væk fra kl 9-16 begge dage – Det er mere end jeg kan holde til så jeg bliver meget træt – de dage gør manden så maden færdig mens jeg hviler mig – det er 1 gang om måneden og det er noget der giver MIG livskvalitet. 🙂