Ja så er det juleugen, jeg elsker det og har ikke travlt – alt er på plads, der mangler lige nogle sidste-øjebliks-ting, men det klares på en times tid, så det er bestemt til at holde ud – jeg har tænkt mig at sætte mig her i stuen og sy lidt, læse lidt og hygge mig lidt med et par af mine børnebørn som kommer på besøg – Min mand renser grundigt ud hos vores høns – de får lidt ekstra foder og masser af halm – Katten får lidt ekstra mad og jeg VED at han så vil sove foran brændeovnen hele aftenen.
MANDAG:…….Rugbrød – der skal pyntes juletræ – så hygges med clementiner, julekager og konfekt og et glas æblegløg.
TIRSDAG:..Juleaften….: And, Flæskesteg, Medisterpølse og Ris a la mande m kirsebærsovs.
Her spises det hele med hvide/brunede/franske kartofler, Æbler med ribsgele og brun sovs
Denne dag er der ingen grøntsager 🙂 – Kirsebærsovsen er lavet af naboens kirsebær kogt med lidt sødemiddel og let jævnet m kartoffelmel.
For at du kan være parat er julemaden her (tidligere links) :
Andesteg: https://billigeopskrifter.dk/andesteg/4070
Flæskesteg: https://billigeopskrifter.dk/flaeskesteg-aebler-m-gele-roedkaal/5049
Risalamande: https://billigeopskrifter.dk/risalamande-2/2015 (Til Jul serveres m. kirsebærsovs )
ONSDAG:..Juledag……: Vi slår julefrokosten sammen med aftensmaden (spiser den kl 14.00 –
Er der nogle (måske de unge mennesker 🙂 )der er sultne plyndrer man køleskabet senere.
TORSDAG:..2. juledag…Tror vi trænger til at røre os, så en luftetur og hjem til æbleskiver og varm kakao er sikkert kærkomment – skal have sendt julegæster hjem –
Så aftensmaden bliver sammensat af de sidste rester fra juleaften/frokost, så jeg ser hvad det bliver.
FREDAG:……. Suppe med kylling og flute (trænger vist til lettere mad)
Muligvis en færdig suppe fra Føtex den er godog med fine kyllingestykker –
Den skal blot koges op og der er hjemmebagte flute i fryseren.
LØRDAG:……..Krebinetter og dampede grøntsager
SØNDAG:…….Pastafad m skinke og råkost (NU trænger vi til råkost 🙂 )