Wokret med pasta og fennikelsalat


Wokret er noget jeg laver ud fra hvad der er i køleskabet af grøntsager – Kødet er i dag hakket oksekød, men kunne også være en rest skinke i tern eller fjerkræ i små stykker.

Jeg tager et stort skære-brædt og min store japanske Santoku-kniv, så er jeg “godt kørende” 🙂

De grøntsager jeg havde var rød peber, gul peber, 1/2 squash, 1 pastinak, lidt spidskål og 2 gulerødder. Alle grøntsager kan bruges bare der er lidt farve på.
Squash og pastinak skæres i bitte små tern – resten i tændstik-størrelse.
Dertil brugte jeg 250 g hakket oksefars og krydderier (Løg-pulver, Græsk krydderi (blandingskrydderi) 2 fed hakket hvidløg, salt og peber)

Hos os starter vi med squash+pastinak, de skæres i små bitte tern, de skal nemlig “kamufleres”, så de skal stege til næsten ukendelighed 🙂 –
De brunes sammen med kødet på panden –
tilsættes krydderier + ca 2 dl vand –
Låg på og steges 10 minutter + tages af

I en wok (eller en dyb stegepande) ristes resten af grøntsagerne –
De skal være møre men med lidt bid –
Tilsidst tilsættes kød-blandingen fra den anden pande og det varmes godt igennem –
Drysses med lidt fintklippet top fra fennikel (den ligner dild, men smager af Anis)

Der blev kogt pastaskruer af fuldkornstypen til – Hvide fungerer fint.

Der blev serveret en salat af fintsnittet fennikel, 1 fintsnittet pærer med skræl, lidt rød spidskål og det hele dryppes med citron (ikke for meget)

IMG_3250