vokret


vokret er en god måde at bruge rester af peberfrugt og forskellige rodfrugter, jeg lægger dem jeg vil bruge i en skål med koldt vand nogle timer, så er en halv pastinak, et lille stykke selleri og de sidste gulerødder lidt nemmere at skære ud.

Skær alt ud i strimler som en tændstik, hvis du har lidt broccoli eller blomkål så del den i små buketter, stilken snittes. hvis du har et stykke kød du vil have i  snitter du det i tynde strimler (et stykke krydret chorizo-pølse fungerer også fint)

varm 1 spsk olie op og tilsæt krydderier efter ønske, det kan være kryddeurter eller tørrede krydderier alt efter hvad man kan lide, steg kødet først få min.  Tag det op, nogle kører det op på siden af vokken men det synes jeg kan være svært at styre

tilsæt så grøntsagerne de hårdeste først (rodfrugter) og med 2-3 min mellemrum de øvrige , jeg slutter med peberfrugt og evt spidskål da jeg godt kan lide der er lidt bid i det.

tilsæt kødet og smag til, syltede pebre eller chutney smager godt i vokmad, men fidusen er man kan bruge det man har derhjemme.

Vi serverer det med hele råsyltede blommer og løse ris (vi bryder os ikke om de klistrede typer)