Wales-stang med fløde


Det er en opskrift jeg kan huske fra min mormor og min mor og i 70erne lavede jeg den tit – men nu skulle det være 🙂

2,5 dl vand koges op med 125 g smør/margarine.
125 g hvedemel og et nip salt hældes i på EN GANG og piskes godt i over varmen med et gammeldags pæreformet piskeris.
Når massen har samlet sig hældes opbagningen i en røreskål og 4 sammenpiskede æg tilsættes af nogle gange mens der røres kraftigt med piskeriset (her må den godt få nogle “tæsk”)

Sættes på bagepapir på pladen i 2 stænger,
bages 30-40 minutter ved 190 grader (MAN MÅ IKKE ÅBNE DØREN)
så skulle de være hævede og fint brune.

Drysses med flormelis og får striber af gele/syltetøj

Til dessert skar jeg toppen af og fyldte en stang med flødeskum af 2 1/2 dl piskefløde blandet med jordbær fra haven der blev skåret i små stykker – en RIGTIG flødekage hvor 1 stykke er nok til de fleste 😉

IMG_2663 11652146_1015131878496979_303174600_n