Walesboller


Jeg er jo diabetiker og derfor er en walesbolle en god kage –
Der er begrænset fedt 120 g oliemargarine –
vand, 3u hældes dejen tilbage i skålen der blev brugt til afvejning og æggene tilsættes æg og 120 g hvedemel er det resterende –
INTET salt  og sukker tilsat

Når jeg pynter drysser jeg 1 spsk flormelis over gennem en lille sigte, og det er rigeligt til et pænt lag –
(Der skal bruges væsentligt mere flormelis hvis der skal glasur på)

Der kommer så  1 1/2 – 2 spsk græsk yoghurt der er blandet med lidt sukkerfri marmelade –
Andre vil bruge flødeskum 😀

Walesboller:
Der blev 18 stk af denne portion –
2 1/2 dl vand (250g, JEG vejer det af i røreskålen)
Ovenpå vejes 120 g oliemargarine –
Ovenstående bringes i kog og imens afvejes 120 g hvedemel,
gryden tages af og melet kommes i på en gang og der piskes grundigt mens dejen koger op –
(Den bliver en klup der minder lidt om marcipan i udseendet )
Nu tilsættes de 3 æg, 1 af gangen mens der piskes grundigt (her bliver jeg nødt til at bruge elpisker, da det er meget sejt i begyndelsen)
Der sættes så 18 toppe på 2 plader, da de hæver meget –
Bages ved 200 grader i traditionel ovn i ca 18-25 minutter efter størrelse –
hold øje med dem.