Gule ærter (vegetariske, men kan da tilsættes kødboller)


Når Jeg skal lave gule ærter starter jeg IKKE med at koge en sprængt gås, et grise-hoved, eller skanke og flæsk fra slagtning.
Jeg  laver dem vegetarisk (nogle siger det er genvejsversionen 😀 ), men de smager godt og serveres med brød og evt. kogt medister eller kødboller.

*Jeg skræller rodfrugter og skærer dem i små tern ialt ca knapt 2  Liter –
(Jeg havde 3 store gulerødder, 1 stort løg,  1 persillerod, 2 pastinakker , 1 tyk skive selleri(ca 5 cm) og 1 stor bage-kartofel.)
Hælder dem i gryden med knapt 1 l vand –
2 store  spsk grøntsagsboullion-pulver, 1 tsk salt og 1stilk frisk timian –
Koges til grøntsagerne er  helt møre –  *
Under kogning tilsættes nu “møllerens gule ærter” til den ønskede konsistens,
det koger ca 5 minutter under omrøring – færdig  🙂
1 spsk eddike tilsættes tilsidst,  giver smag og gør ærterne lidt tykkere. (har jeg lært af en kok)

TIP: Hvis man følger opskrift fra * til * og tilsætter feks kødboller er det en hurtig grøntsagssuppe.