“Morgenboller” + rosinboller


HVEDEBOLLER + MORGENBRØD:

Denne portion dej koster ca 10 kr til 2 kg hvedemel og gær –
Jeg tager græsk yoghurt i køleskabet (køber jeg hver uge), æg har jeg selv, og hvis jeg ikke har nogle kerner, er der altid havregryn eller lidt groft mel (en rest kogte ris eller revet gulerod kan også bruges til boller)

Ialt ca 50-55 boller – de pakkes i poser med 3-4 stykker så kan der tages 1-2 poser op ad gangen – til morgenmad – det er ikke hver dag vi spiser morgenbrød, vi får altid rugbrød ved siden af – Jeg er diabetiker og SKAL spise sundt –

Jeg lavede en hvede-dej af  8 dl varmt vand  blandet med 1,5 dl græsk mager yoghurt, tilsatte 2 pk tørgær, sødemiddel svarende ti 50 g sukker  og 2 æg. Alt piskes godt sammen, så rørte jeg 1 kg hvedemel i og rørte godt. Herefter tilsatte jeg mel til dejen kunne æltes i baljen og den blev sat til hævning til det dobbelte. Så æltede jeg den med lidt ekstra mel på bordet til den var blød og ikke klistrede fast i bord og fingre (ialt brugte jeg ca 1,5 kg hvedemel). Hele klumpen blev så delt i  5  stykker –  Den første klump blev æltet med rosiner og delt til 12 stk og formet til boller – Den anden klump  blev æltet med 4 spsk havregryn, og rullet ud som 3 tykke pandekage i de sidste havregryn, de blev vendt og skåret i 4 trekanter – =  havrestykker. Den næste klump  blev rullet ud til 11 stykker og rullet i birkes  = rundstykker –  Den næst-sidste del af dejen blev æltet med  1/2 dl kerner og blev til 10 fuldkornsboller. – resten blev til 10 almindelige boller Det hele blev smurt med et sammenpisket æg (kunne være mælk eller andet væske)

Alt SKAL så hæve til dobbelt størrelse, mens ovnen varmer op til 210 grader  – De må godt hæve lidt mere det er det der gør dem lette og luftige –
De skal bage ca 10-12 minutter pr plade i min ovn, men hold godt øje med dem

Her ligger der nogle  klar til fryseren – morgenbrødene skulle lige køle lidt først.