Jeg havde ryddet op i brødhylden, der var lidt groft rugbrød, hvedebrød og et stykke hvidt brød m lidt frø i – Ialt 325 g der blev revet på den grove side af rivejernet –
Resten af det mel der skulle i var fuldkorns-hvedemel (ca 700 g)
Jeg kørte dejen på køkkenmaskinen – men det kan da let røres i hånden.
Jeg bruger hverken salt eller sukker da der er rigeligt i færdigkøbt brød –
Ellers tilsættes 1/2 tsk salt + 1 stor spsk honning eller sukker.
7 dl lunkent vand
1 pk gær
Mel og restemel ialt ca 1000-1100 g
op til det 1/2 kan uden problemer være “restemel”
Gæren udrøres i vandet
Restemelet tilsættes og røres godt i –
så tilsættes det mel man vil, her kan bruges flere rester (mine restebrød bliver aldrig ens)
til dejen er sammenhængende og slipper skålen –
Skal nu hæve til dobbelt størrelse –
Så æltes den igennem, formes og hæver til dobbelt størrelse
Sættes i en meget varm ovn og der skrues ned til 200 grader –
Bages nu i ca 30 minutter (kig til dem undervejs)
Bagetiden er afhængig af størrelse og hvad mel der er brugt