Flæskesteg som i gamle dage


Jeg lavede en bund af appelsin, 1 gulerod, 2 æbler og et stykke ingefær –
Her blev stegen lagt efter at være gnedet godt med groft salt i rillerne –
Vores slagter ridser bare perfekt – hele vejen ned i fedtet og jævnt  :)

Fadet kom i en 200 grader varm ovn 1/2 time –
Derefter skrues ned til 175 grader og dertilsættes 2-3 dl vand –
Steger videre 1 time –
Nu var stegen færdig og der var sprød svær –
Hvis der ikke var sprød svær havde den fået et øjeblik under grillen –
MEN PAS PÅ – pludselig er den brændt.

Serveres med brune og hvide kartofler, hjemmelavet rødkål (i dag blev det asier, nåede ikke at få taget rødkål op af fryseren),  samt brun sovs af skyen fra stegen.

Brunede kartofler:
Jeg gør det på denne måde:
1 dl sukker + 1/2 dl vand koges sammen og koges ind til det er gyldent
de afdryppede pillede kartofler hældes på og tilsættes 1 tsk smør,
vendes rundt mens de steger til de er gyldne (vi kan ikke lide dem brune)

Brun sovs:
Skyen sies op i en kasserolle og 1-2 spsk hvedemel drysses over og der piskes godt.
Det koges godt op og tilsættes kartoffelvand til den er passende og jævn.
Justeres med kulør og smages til med salt og peber .
KAN nu tilsættes lidt piskefløde (men det slører den gode smag).

IMG_3020