Hakkebøf m majs og hjemmelavet agurkesalat


Jeg formede 5 lige store bøffer af en pakke hakket oksekød (600g), vendte dem i mel med salt og peber. Gemte det sidste mel til at jævne sovsen med.

Skar 2 store løg i ringe og stegte dem i lidt smør, så tog jeg løgene af panden og lagde en ekstra klat smør på, da det var brunet lagde jeg bøfferne på og skruede halvt ned, de skal stege til de er gennemstegte men ikke tørre, vi bryder os ikke om rødt kød her i huset, men husk at vende dem.

Jeg dampede nogle pæne stykker af et par friske majs + skrællede kartofler
Det grønne er lidt fennikeltop der blev dampet med kartoflerne.

Sovsen lavede jeg på panden af stegeskyen tilsat lidt mel, pisk godt og tilsæt lidt vand fra kartoflerne så sovsen bliver passende tyk, tilsæt et par dråber kulør og smag til med salt og peber.

Blev serveret m hjemmelavet agurkesalat da vi har mange agurker.
Hjemmelavet agurkesalat:
1  1/2 agurk  skæres så tyndt som muligt og lægges i en skål –
1 dl eddike + 1/4 dl vand + 3-4 spsk sukker + 1/4 tsk salt lunes til det er opløst –
Det hældes over agurkerne og kan drysses med lidt dild –
Så skal det trække  i køleskab  i mindst 1 time.

VELBEKOMMEN

14111630_1045455328883899_1107066409_n