Pasta og kødsovs


Grøntsager her løg, hvidløg, gulerødder et par små pastinak og lidt fennikel  (kunne være et stykke selleri) , ialt godt 1 L – 1,5 L skåret og revet grønt +
2 dåser hakkede tomater –
500 g magert oksefars –
1/4 flaske rødvin (resten nydes til maden) eller vand
salt, peber og  et blandingskrydderi der hedder mexicokrydderi (fra søstrene greene)
olie Ca 1-2 spsk  (det er det eneste fedtstof der tilsættes)

Alle grøntsager skæres småt ud eller  rives –
lidt olie  (1-2 spsk) hældes i en gryde og løgene brunes –
kødet tilsættes og brunes godt –
grøntsagerne  kommer i og der tilsættes langsomt rødvinen – eller vand :)
Tomaterne til sidst –
Nu småsnurrer det 1/2 -2 1/2 time – kan godt nøjes med 1/2 time (min snurrede 1 time), så slukker jeg og deler det i bøtterne, så varmer jeg den portion vi skal bruge.
NÅR det snurrer længe, opsuger kødet saften fra grøntsager og rødvinen, grøntsagerne koger ud og skaber den specielle konsistens og smag som en SUGO skal have –
denne portion gav godt 2 L Sugo, vi spiste 1/3 og resten blev fordelt i 2 bøtter til fryseren.

Der servere flute og pastaskruer til + en lille salat af basilikumblade og tomatsnitter.

Min mad kostede i dag  30 kroner at lave ( jeg havde grøntsager, tomat og basilikum i haven.)
MEN så er der også til 3 dage – jeg har 2 bokse til fryseren, der skal bruges senere.

14137791_1047969461965819_1227250099_n