Bagedag


Mit hvedebrød har en grundopskrift som er således:

5 1/2 dl lunken vand, 1 pk tørgær og ca 1 kg hvedemel (1 tsk salt og 1 spsk sukker tilsættes for smagens skyld)

Lunken vand hældes i en stor skål og gær, sukker og salt røres ud heri. Melet tilsættes af flere gange, hold ca 1/4 tilbage.

Dejen æltes og tilsættes mel efter behov til en blød og elastisk dej. Sættes til hævning til dobbelt størrelse.

Dejen æltes (evt med en håndfuld mel) og formes til 2 aflange brød der lægges på en bageplade, hæver nu mens ovnen varmes op til 200 grader.

Bages ca 30 minutter til de lyder hule når man banker på dem i bunden.

 

Ovenstående er en grundopskrift jeg bruger –
I dag lavede jeg 1 portion som ovenstående men brugte 1/2 yoghurt/ vand –
Formede det til 2 brød + 5 boller (ca det der svarer til 1/3 brød) –
Penslede med æg og dryssede med birkes.

Jeg lavede en  portion også m yoghurt/vand men med 1 kop (ca 2 dl) kogte bulgur,
disse blev tilsat sammen med det allerførste mel –
Jeg erstattede 1/5 af melet med en rugbrødsblanding u kerner for at få et lidt mørkere brød –
Dette blev til 3 lidt mindre brød og her tog jeg også dej fra til 5 boller –
Penslede med æg

Bollerne formede jeg, penslede med æg og dryssede med birkes –
De fik lov at hæve længst og blev bagt til sidst –
Ca 12 minutter v 200 grader –
De kommer i fryseren og er så morgenbrød til weekenden 🙂

Det bagerste brød til højre er et bagt i bagemaskinen af færdigmel fra LIDL –
14872647_1096003793829052_1228824986_n