Boller i karry


 

Kulhydratfattige og allergivenlige kødboller(Minus mælk og mel, kan laves m. glutenfri havregryn)

400 g flæskefars røres med 2 æg og krydderier efter smag + 1/2 dl havregryn (her kan bruges glutenfri)–
Jeg brugte 1 tsk salt,  1/2 tsk peber og 1/2 tsk krydderiblanding.
Rør godt og det kommer til at hænge sammen – farsen har godt af at stå 1/2 time og hvile.
Min mand rørte dem med håndkraft, Men de kan også røres i food-processer)

De formes med en teske og koges i letsaltet vand til de er faste –
Tages op med en hulske og køler af.
De smager af KØD og hjemmelavet OG er utrolig nemme at lave.
De kan bruges til boller i karry – farsen kan bruges til frikadeller, farsbrød eller farserede grøntsager.

Jeg lavede en karrysovs af 3/4 l kogevand fra bollerne –
Da jeg tilsatte karry – tilsatte jeg 2 revede æbler (det giver en rigtig god smag)
tilsatte bollerne og varmede det godt igennem.

Jeg brugte frosne kødboller da jeg ikke havde overskud til at lave dem selv, men det er bestemt arbejdet værd
Det serveres med løse ris og en salat med frisk ananas og klementin –
Frisk frugt er altid godt til karrysovs

15969829_1174462872649810_557233190_n