Andesteg på en hverdag


And er lettere end mange tror –
1 and 2800 – 3000 g rækker til ca 5-6 personer.
Salt og peber

Rens anden, hvis der er rester af indvolde indeni – (MIN skal være HELT ren) –
Gnid den ind-og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker –
Læg anden i en bradepande –
Brun den i 20 minutter ved 225 grader hæld 1/2 liter vand ved –
Steg ca. 2 time ved 190 grader C. alm. ovn til den er mør. Tag anden ud-
Dæk den med et klæde og  lad den trække 20 minutter før den skæres ud.

Brug skyen til sovs (jeg skummer en del fedt af ellers bliver sovsen FOR fed)

Serveres m kartofler, andesovsen, rødkål og i dag franske kartofler og tyttebær –
En luksusmiddag på en torsdag, men den passer jo sig selv.

15978738_1175368425892588_258179182_n