Banankage (kan også bages som gulerodskage)


Denne kage bager jeg som i denne opskrift.
MEN en gang i mellem når mit blodsukker driller (er diabetiker), bager jeg den med PERFEKT FITT, som er et erstatningsprodukt for sukker og 1/3 fedt.
Normalt er jeg ikke tilhænger af ligt-udgaver og erstatningsprodukter, men når det er nødvendigt, kan jeg acceptere denne erstatning.
Når jeg ikke bryder mig om erstatninger er det fordi, de indeholder så meget “kemi” at jeg ikke tror, der er nogen der har en anelse om, hvad det gør ved kroppen på længere sigt, og jeg er normalt bestemt ikke “hellig” på nogen måde. Man er jo desuden selv herre over hvor meget man spiser af det enkelte produkt – 1 mindre stykke der bliver nydt er mere værd end 1 stoooort  stykke der bliver “slugt” 😉

375 g sukker
3 dl majsolie
4 æg
300 g hvedemel
1 spsk vanilie-sukker
1 tsk. fint salt
2 tsk. natron
350 g mosede bananer
De to øverste kan erstattes af 225 g “PERFEKT FITT” + 2 dl olie –
Hvis man ønsker gulerodskagen erstattes vanilie-sukker med kanel og bananerne med 350 g revet gulerod.

Bages ved 180 grader i 50 -60 minutter alt efter formen. Jeg brugte en silikoneform og resten kom i 5 muffins-forme, de skulle kun bage 25-30 minutter.

Min kage blev sød og fik derfor citronglasur på toppen, mine bananer var også MEGET modne, det giver mulighed for at reducere sukkeret med 1/4 vil jeg tro.

IMG_2587