BANANKAGE:
Denne kage bager jeg af og til når der er modne bananer holder fint i nogle dag (hvis den er gemt godt ). Den er nem piskes i en skål og bages 35 – 40 min ved 175 grader men stik i den.
Opskriften er til en halvstor bradepande og den kan fint fryses – hvilket sjældent er nødvendigt hos os.
4 æg
240 g sukker
3 tsk vaniljesukker
2,5 dl olie (rasp eller solsikke)
240 g hvedemel
4 tsk bagepulver
3 -4 bananer
evt 1 stykke mørk chokolade
Sukker, æg og vanilje piskes til æggesnaps – olien piskes godt i – halvdelen af melet og bagepulver ligeledes ,
Så blandes resten af ingredienserne forsigtigt i med en dejskraber – hældes i en bradepande og sættes i en varm ovn – bages 35 – 40 minutter
—————————————————————-
En anden version er med gulerødder
Laves magen til men i stedet for bananer tilsættes 4 dl fintrevet gulerod og 1/2 spsk kanel – denne kage er faktisk mindst lige så god.
——————————————————————
Hvis det skal være fint så pynt dem med et netværk af smeltet chokolade
——————————————————————
—————————————————————-
BOLLER:
Boller blev der også bagt i dag,
nogen kom i fryseren, resten skal bruges i morgen.
Opskriften kan søges til højre – lad dem hæve rigeligt så de bliver “blævrende” inden de sættes i ovnen så bliver de fine og bløde.
——————————————————————-