Biksemad m spejlæg


Biksemad
Biksemad er noget der smager fantastisk, HVIS det er lavet af ordentlige råvarer –
Det skal ikke være skrællespand for alt.
Her bruger vi  lige dele hakket 1 del hakket løg- 2 dele flæskesteg (ikke fedt, men kun det rene kød- her svinekam) – 3 dele kogte pillekartofler der er skåret i tern –

Først brunes løgene (her bruger vi smør/olie) så tilsættes kødet og der brunes godt igennem –
NU tilsættes kartoflerne og krydderi (friskkværnet salt og peber + et kartoffelkrydderi med tørrede krydderurter (fås bla. i TIGER)) der løftes godt i det og måske er det nødvendigt at tilsætte 1 dl vand da det jo ikke skal brænde på 😀 (vandet dampes så væk til sidst.)
Jeg lavede biksemaden om eftermiddagen og lagde den i en bradepande –
så kom den i ovnen (180 grader/max 15 minutter) mens jeg lavede spejlæg.

Serveres med brød og rødbeder + spejlæg

SPEJLÆG er så nemt, men husk svag varme.
En pande varmes og 1 tsk smør smeltes –
Passende antal æg slås ud i panden og der skrues helt ned –
Der lægges låg på –
Når de langsomt er færdigstegt, serveres de sammen med biksemaden.